lauantai 3. elokuuta 2013

Käytätkö kutsubussia - ehkä kannattaisi?

Pääkaupunkiseudun liikenne tarjoaa halpaa "taksiliikennettä" - kutsubussin (linkki): näkyy seisovan joskus Arabiankadullakin. Selkeät ohjeet löytyvät kutsuplus.fi -osoitteella, katso esim. tästä linkistä

1 kommentti:

 1. Hiljaa hyvä tulee. Kesästä 2013 lähtien olen aikonut kokeilla tuota taksin ja bussin välimuotoa, mutta
  vasta nyt tänä syksynä pääsin niin pitkälle, etten menin sivulle https://kutsuplus.fi. Verkkopankista
  rahansiirto matkatilille ja sitten tilaamaan ensimmäistä matkaa. Yllätys oli se, että matka tilataankin lähtöajan mukaan, ei saanutkaan laittaa toivottua perilläoloaikaa. No mistä minä tiedän, kuinka kauan
  bussini ajaa vaikka Etelä-Haagaan? No ei minun tarvitsekaan tietää, mikä helpotus, vaan tietokone laskee matka-ajan ja antaa erilaisia vaihtoehtoja. Myös hinta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon on valmis joustamaan. Ruudulle putkahtaa erilaisia vaihtoehtoja, joista valita. Matkakortin (ei tavallinen kortti, vaan se virtuaalinen, johon pitää ensin ladata rahaa) saldo näkyy ruudussa myös.
  Kun lähtöaikaa muuttaa viisi minuuttia, taas räpsähtää ruudulle uusia vaihtoehtoja, jotka näyttävät taas perilläoloajan. Kun olet päätöksesi tehnyt, klikkaat valitsemaasi lähtöaikaa ja saman tien tulee vahvistus ja tilausnumero, joka on helppo tyyliin H2, P5 ja kuitti saavuttaa sähköpostisi. Bussi odottaa vain minuutin, pysäkille kannattaa mennä siis hyvissä ajoin. Sisällä bussissa on taulu, josta näkyy reitti + pysäkkien nimet/numerot ja arvio matkaan käytettävästä ajasta. Turvavyö kiinni ja menoksi. Niin helppoa ja mukavaa. Paluukyydin voi tilata tekstiviestillä, jos ei tiedä tarkkaan paluuaikaansa matkatilausta tehdessä (silloin paluukyydin hinta maksetaan puhelinlaskun yhteydessä). Tuosta ensimmäisestä matkasta innostuneena olen nyt ajellut monta kertaa ja kaikille kehunut. 27.11. Hesarin jutussa sanotaan, että Kutsuplus on kokeilu, joka päättyy 2015 lopussa. Päätökset tehdään ensi keväänä.
  Siksi kehun tätä palvelua nyt teillekin ja sanon, että käyttäkää kutsubussia! Halvempi kuin taksi. Tietysti kalliimpi kuin bussi, mutta niin mukavaa. Hitunen ylellisyyttä. Eilen aamulla minulla oli matkaseurana Pekka Pouta, joka vietiin työpaikalleen. Puhelimme paljonkin ja onnittelin itseäni, että sain pidettyä suuni kiinni sääasioista. Mutta kun hän jäi pois ja toivotin hyvää työpäivää, minulta lipsahti: laita lunta tulemaan:)

  VastaaPoista